Recepty na jedinečné čajové koktejly od Dilmah
Podporujeme exportéry

Recepty na jedinečné čajové koktejly od Dilmah

Beach Cruiser

Potřebujeme

 

  • 80 ml čaje Dilmah s příchutí Mango & Jahoda (nechte 5 min. louhovat)
  • 50 ml bílého rumu
  • 20 ml čerstvé limetkové šťávy
  • 15 ml cukrového sirupu
  • 10 lístků čerstvé máty
  • tenké plátky manga, jahody a limetky

 

Postup přípravy

Do sklenice nalijte rum, sirup a limetkovou šťávu, zamíchejte. Naplňte do ¾ sklenice drceným ledem, přidejte kousky ovoce a poté dolijte čerstvě vylouhovaným vychlazeným čajem. Zdobíme dle vaší fantazie

Jemný černý čaj s příchutí Mango & Jahoda je zklidňujícím a relačním nápojem. Snoubení chutí tropického manga a čerstvé jahody vytváří jemný aromatický čaj komplexního a exkluzivního charakteru.

Ceylon Cooler

Potřebujeme

 

  • 120 ml vychlazeného Dilmah cejlonského černého čaje s příchutí maracuji, granátového jablka a zimolezu (silný nálev, nechte 5 min. louhovat)
  • 30 ml brusinkového džusu
  • 10 ml čerstvé limetkové šťávy
  • 20 ml sirupu Violet – fialka
  • ½ granátového jablka
  • ½ maracuji

 

Postup přípravy

Do velkého tumbleru nasypeme až po okraj kostky ledu. Přidáme brusinkový džus, limetkovou šťávu, sirup Violet a semínka granátového jablka, zamícháme barovou lžičkou a čajem. Čajový koktejl ozdobíme půlkou maracuji a semínky granátového jablka.

Černý čaj s příchutí Passion Fruit, Pomegranate & Honeysucle je aromatickým čajem výrazné chuti. Jedná se o čaj s květinovými a ovocnými tóny, doplňující se s jemně kyselou příchutí maracuji, granátového jablka a květinovou nasládlou příchutí zimolezu.

Citrus Circus

Potřebujeme

 

  • 100 ml vychlazeného černého cejlonského čaje s příchutí citronu a limetky Dilmah Lemon & Lime
  • 20 ml cukrového sirupu
  • ‚the bitter truth' orange bitters (Pomerančový bitter)
  • zázvorová limonáda

 

Postup přípravy:

Naplníme sklenici tenkými plátky citronu, limetky a pomeranče. Přidáme čaj, sirup, bitter a zamícháme. Dolijeme zázvorovou limonádou.

Dilmah černý čaj s příchutí Lemon & Lime má pikantní, kyselou chuť citronu, s nepatrně sladkou stopou. Dojem je umocněn mírně kyselou a rafinovanou chutí tropické limetky. Povzbuzující a osvěžující čaj vhodný nejen pro letní horké dny.

Dilmah čajový punč

Potřebujeme

(alhoholický)

  • 1000 ml vychlazeného pravého černého čaje Ceylon Gold
  • 300 ml bílého rumu
  • 100 ml portského vína (nejlépe Ruby Port)
  • 150 ml čerstvé citronové šťávy
  • 150 g cukru
  • Směs ovoce – maliny, borůvky, ostružiny a jahody
  • Lístky čerstvé máty, pomerančovou kůru a můžeme přidat Orange bitters (bylinný aperitiv Pomerančový bitter)

 (nealkoholický)

  • 1000 ml vychlazeného pravého černého čaje Ceylon Gold, 300 ml hroznového džusu
  • 150 ml třešňového džusu, 150 ml čerstvé citronové šťávy, 200 g medu
  • Lístky čerstvé máty, pomerančová kůra a můžeme přidat tenké plátky pomeranče

Postup přípravy

Ve sváteční míse na vánoční bowli rozpustíme med nebo cukr v čerstvě vylouhovaném čaji Dilmah Ceylon Gold a necháme vychladnout. Poté přidáme ostatní ingredience a necháme 4h v chladničce. Vyndáme z chladničky 30 minut před podáváním a servírujeme s ledem ve vinných sklenkách, které ozdobíme pomerančovou kůrou a čerstvými lístky máty.

minigalerie k článku Recepty na jedinečné čajové koktejly od Dilmah minigalerie k článku Recepty na jedinečné čajové koktejly od Dilmah minigalerie k článku Recepty na jedinečné čajové koktejly od Dilmah minigalerie k článku Recepty na jedinečné čajové koktejly od Dilmah minigalerie k článku Recepty na jedinečné čajové koktejly od Dilmah minigalerie k článku Recepty na jedinečné čajové koktejly od Dilmah minigalerie k článku Recepty na jedinečné čajové koktejly od Dilmah minigalerie k článku Recepty na jedinečné čajové koktejly od Dilmah

Vydává Agentura Helas

Archiv zpravodajů

© code&design VosK 2013